joi, 11 decembrie 2014

Motive de ingrijorare pentru evolutia cursului euro in viitor

Noua evolutie a cursului euro inregistrata in aceasta saptamana pune pe jar oficialii Bancii Nationale de Romania. Graficul de evolutie curs euro a inregistrat salturii continue in raport cu moneda nationala, chiar daca pe plan international moneda europeana nu se prezinta atat de atractiva pentru investitori

Evolutie curs euro: caderea leului, cauzata de negocierile cu FMI

O parte dintre analistii economici considera ca deprecierea leului in raport cu moneda europeana a generat o evolutie curs euro pozitiva in raport cu leul romanesc pe fondul intenselor negocieri duse intre reprezentantii Guvernului si cei ai Fondului Monetar International. Banca Nationala  Romaniei a anuntat o evolutie curs euro de 4,4415 lei pentru 112 decembrie, in crestere fata de ziua precedenta cu 0,0029 lei. Evolutia curs euro din ultimele zile arata o depreciere constanta a leului in fata euro, fapt care starneste motive de ingrijorare pentru populatia care are credite in euro la banci, dar si pentru mediul de afaceri.

Evolutie curs euro: dolarul se stabilizeaza in pietele internationale

Spre deosebire de piata valutara din Romania, unde oscilatiile monedei americane sunt mai frecvente, pe pietele internationale dolarul american se bucura de o pozitie mai buna decat cea redata de evolutia curs euro (si a altor valute) pe Piata Forex. In acest moment, pretul unui dolar american este de 3,5885 lei, dar in plan international moneda americana  se intareste pe fondul crizei pretului la petrol si a scaderii pretului aurului, ceea ce a generat o evolutie curs euro stangnanta, ba chiar in scadere la cotatiile valutare  inregistrate pe marile piete ale lumii.

Prognoza evolutie curs euro: inceput de an dificil


Pe langa problemele legate de alcatuirea bugetului pentru anul viitor si negocierea unor puncte cuprinse in memorandumul incheiat intre guvernul Romaniei si FMI, evolutia curs euro in raport cumoneda nationala isi va mentine acelasi trend ascendant. Motivul il reprezinta atat inceperea unui nou an, cat si ajustarile efectuate la bugetul pe 2015, evenimente ce genereaza aprecieri in graficele de evolutie curs euro pentru statele din regiunile limitrofe zonei euro.